Støt dyrene: Bankoverførsel: 6471 – 4080944 eller Mobilepay 64 77 77

Om os

Foreningen: Kalaallit Nunaanni Uumasut Ikinngutai - Dyrenes Venner i Grønland

Dyreværnsforening og dyreinternat

Siden 1996

Foreningens vedtæger
Foreningen Dyrenes venner i Grønlands sidst godkendte vedtæger
Referat fra sidste generalforsamling
Referat fra den sidst holdte generalforsamling.
Regnskab
Årsregnskab fra foreningen og indsamlingsregnskab til Civilstyrelsen og Grønlands politi

Mød bestyrelsen

Vi er mellem 4 og 7 medlemmer i bestyrelsen og mellem 0 og 3 suppleanter

Formand

Alex Grønkjær

Næstformand

Gitte Nini Erichsen

Kasserer

Lene Marie Halgreen

Sekretær

Nikolina Yotova-Gedionsen

Bestyrelsesmedlem

Mathilde Koustrup Nielsen

Bestyrelsesmedlem

Ditte Melitha Kristensen

Suppleant

Sofia Rossen

Suppleant

Josefine Severin

Hvem er vi

Kalaallit Nunaanni Uumasut Ikinngutai - Dyrenes Venner i Grønland er Grønlands eneste og største dyreværnsforening, som er grundlagt i 1996 med
hovedsæde i Nuuk hvor vi også driver Grønlands eneste dyreinternat.


Alle i foreningen arbejder frivilligt, der er engen der for penge eller gode for deres arbejde. Internatet er også 100 procent non profit, hvilket vil sige at vi ikke tjener penge på dyr eller salg at ting. Foreningen og internatet er drevet af foreningens medlemmer, donationer, vores sponsorere og de fonde vi for støtte hos.
Vores hovedopgave er at hjælpe ejerløse kæledyr i hele Grønland samt at rådgive om pasning at alle slagt kæledyr.
På vores internat i Nuuk tager vi imod alle ejerløse dyr uanset hvor de kommer fra. Hvis dyrene befinder sig i en by/bygd gør vi hvad vi kan for at finde en ny familie i den by/bygd dyret er i. Men nogle gange er det bedre at dyret kommer til vores internat, og så vil vi gøre hvad vi kan for at få dyret på internatet. Dette kan nogle gange være svært, da alt skal foregå med fly eller båd, men vi har mange samarbejdspartnere som er klar til at hjælpe
med dette.
Vi hjælper og rådgiver også om vilde dyr i naturen, landbrugsdyr og slædehunde. Til dette samarbejder vi med veterinær og fødevaremyndigheden i Grønland eller naturinstituttet i Nuuk.
Vi samarbejder med foreningen Nuummi Uumasut som driver Donnas dyreklinik i Nuuk, omkring hjælp til mange af de ejerløse dyr der kommer på
internatet så de evt. kan blive tilset at en dyrlæge inden de kommer på internatet eller få en tid hurtigt derefter.
Vi hjælper også meget gerne familier med at finde nye familier til deres kæledyr, så vi kan være med til at de nye ejere er godt
informeret om alle de regler der er på Grønland omkring kæledyr.
Samt er vi altid 5-4 personer klar næsten 24 timer i døgnet til at tage imod henvendelser af en hver slagt. Drejer henvendelsen om en akut situation
vil vi forsøge at svære med det samme. Da vi alle i foreningen har almindelige fuldtidsarbejde og familier ved siden af, vil der ved ikke akutte henvendelser være lidt svartid.


Vi laver rigtig mange andre ting udover det der er beskrevet herover. Alle frivillige der har sin daglige gang på internatet laver alt hvad der har med pasning af dyrene, samt rengøring at internatet.

Vil i gerne vide mere, er i meget velkommen til at skrive til os, så svare vi meget gerne på jeres spørgsmål.

Vores historie (kort version)

Starten

Efter i årevis at den kommunale hundefanger på må og få nedskød løse hunde i Nuuk, blev der i 1995 indkaldt til et møde for at veje stemningen, om der var brug for en dyreværnsforening. Til mødet kom der så mange positive tilbagemeldinger, så ad der den 14 oktober 1996 blev indkaldt til en stiftende generalforsamling i det der i dag hedder Dyrenes Venner i Grønland - Kalaallit Nunaanni Uumasut Ikinngutaat.

Derefter startede en kamp om at overbevise at kommunen skulle aflevere hunde til os i stedet for bare at skyde dem. Dette lykkes og et samarbejde startede langsomt.


Det første internat.

I årene 1997-1999 fik vi vores første internat, Det var ikke noget særligt, bare to faldefærdige barakker tæt ved Dronning Ingrids hospital. Men der var behov for at der var et internat, da der kom mange herreløse hunde og katte.

Der har været rigtig mange dyr igennem internatet og ikke alle kunne få en ny familie. det har ikke altid været lige sjovt.


2010 Dyrenes hus

I 2010 åbnede Dyrenes hus på Nuukullak 34, 3900 Nuuk.

Det er en stor og flot bygning der viser at hvis man står sammen kan man sagtens.

Huset blev lavet så huset passer til et internat, en dyrlægeklinik og en forretning til dyreartikler, og da det åbnede var det også det som huset blev brugt til.

Dengang var det os der hjalp med at skaffe dyrlæger til klinikken. Men i 2013 måtte vi vurdere at opgaven var for stor og vi ikke kunne opretholde vores egne vedtægter.

Derfor blev der startet en foreningen Nuummi Uumasut som har taget opgaven at skaffe dyrlæger til Nuuk. Denne forening driver i dag dyreklinikken Donnas dyreklinik i Nuuk.


2016 - 2023

I 2016 kom der en hel ny bestyrelse i foreningen og der er arbejdet stærk på at driften af internatet i Nuuk. Der er kommet en masse aftaler med foreninger i Dk.

Der er lavet en god aftale kommuneqarfik sermersooq om at alle de dyr som hundefangeren fanger, eller dyr som kommunen på anden vis overtager kommer ned på internatet hvor efter vi overtager dem hvis ingen de ingen ejere har og de kan udleves til dem.

Til tider har vi rigtig mange dyr og rigtig travl, internatet er også drevet 100% af frivillige og af midler der kommer fra donationer eller fra de fonde vi søger til.

De sidste år er vi begyndt at se mere ud og rundt på kysten i Grønland, da vi også får flere henvendelser derfra, både vedrørende adoption, men også omkring bekymringer om dyr i deres by/bygd.

Vi håber at vi kan blive en større del af dyrevelfærden på hele Grønland.

Fra vinteren 2022, er vi begyndt at ombygge og vedligeholde hele internatet inde og ude.© Copyright 2024 Dyrenes venner i Grønland-Kalaallit Nunaanni Uumasut Ikinngutai.

Alle rettigheder forbeholdes