Støt dyrene: Bankoverførsel: 6471 – 4080944 eller Mobilepay 64 77 77

Information omkring dyreunger

Små dyrebørn er skønne Og for at de forbliver skønne hele livet, er noget af det bedste man som ejeren kan gøre, ikke at sælge eller videregive hvalpen eller killingen før den er klar.

Og hvornår er det nu, killingen eller hvalpen er klar til at forlade mor? Når den spiser selv? NEJ, slet ikke!

KATTEKILLINGER SKAL VÆRE MIN. 12 UGER


HUNDEHVALPE SKAL VÆRE MIN. 8 UGER (vi anbefaler dog 10-12 uger)


KANINUNGER SKAL VÆRE MIN. 8 UGER


MARSVINEUNGER SKAL VÆRE MIN. 4 UGER OG VEJE 300 G.(Er en unge 4 uger men vejer 250 g. er den IKKE klar endnu. Er en unge3 uger og vejer 300 g. er den IKKE klar endnu)

Selvom en hvalp eller killing ikke længere får mælk hos sin mor, spiser tørkost og går på bakken, er det for alvor nu, den skal lære noget om livet i den store verden. Det skal den helst og bedst sammen sin mor og søskende. Den skal lære at blive en velfungerende voksen kat eller hund.


Fjernes hvalpen eller killingen for tidligt, er der fare for udvikling af adfærdsforstyrrelser. Her kan være tale om urenlighed. Det er ikke sjovt når katten dagligt tisser i sengen eller sofaen. Det kan være separationsangst, hvor hunden ikke kan finde ud af at være alene hjemme. Dyret kan også få destruktiv adfærd, hvor katte f.eks. kradser møbler og tapet i stykker eller hunde der tygger i møbler. Aggressivitet kan også ses i nogle tilfælde. Katte der river eller hunde der bider ud efter fremmede. Som de fleste af os har opdaget, bider hvalpe og killinger i leg og kommunikation. I denne leg og kommunikation med mor og søskende, lærer de noget meget meget vigtigt. Bidhæmning. Den lære noget om, at kontrollere sit bid og grænser.


Disse problemer viser sig oftest først, når killingen eller hvalpen er ved at være teenager/voksen. Man overser ofte signalerne, når den er helt lille.


Så skal du have en søde kattekilling eller hundehvalp, så vent med at overtage dyret, til det er helt klar. Vil ejeren sælge dig en kattekilling på 8 uger eller en hvalp på 6 uger, så vent! VENT

Selvom du skal vente lidt flere uger, er killingen eller hvalpen stadig super sød og dejlig. Nu har du bare været med til, at give den meget bedre vilkår for positiv udvikling og derfor et godt voksenliv sammen med dig.


Selvfølgelig er der mange historier, hvor alt gik godt. Heldigvis! Vi minder dog om, risikoen for adfærdsvanskeligheder er meget meget højere hos dyr som fjernes for tidligt. Og på internatet ser vi mange disse dyr. Dem som ejerene opgiver omkring 8-10 mdr. og som vi så kæmper med at omplacere til hjem, der passer til deres “skæve” behov. Det er ikke nemt med hunde, der ikke kan være alene eller katte der pludselig river. Hvis ikke dyret på en eller anden måde ender hos os, ender det ofte til aflivning hos dyrlægen. Måske bare fordi der var nogle mennesker, der ikke kunne vente bare lidt længere. Bare et par uger ud af det langt liv. Vente nu til den var klar til at forlade mor


© Copyright 2024 Dyrenes venner i Grønland-Kalaallit Nunaanni Uumasut Ikinngutai.

Alle rettigheder forbeholdes