Støt dyrene: Bankoverførsel: 6471 – 4080944 eller Mobilepay 64 77 77

Hvad sker der, når en hund eller kat kommer på vores internatet

Allerførst bliver dyret tjekket for at se, om der et lille chipmærke i nakken.

Er der det, kan ejeren meget hurtig findes og dyret komme hjem. Dette er også gældende for katte. Vi har endnu ikke oplevet et dyr med chipmærke ikke er blevet hentet.

Hvis der ikke er en chip, skal dyret fremlyses i 72 timer gennem kommunen.

Det gør kommunen på deres hjemmeside. Kommer en ejer på internatet og vil hente dyret, er vi pålagt, at se en gyldig tilladelse fra kommunen eller få bekræftet, det er indgået aftale med kommunen om at få en.

For at få tilladelsen skal hunde være chipmærket og vaccineret, hvor imod katte kun skal være vaccineret. Vi opfordre dog til, også de bliver chipmærket. Gældende for både hund og kat er, der skal være tilladelse til at holde dyret i boligen. Det er de færreste lejeboligere, hvor der er denne tilladelse. Det er i øvrigt også lovpligtig med chipmærke og vaccine, så dyret SKAL være eller blive det.

Det koster 100 kr. for ophold pr. begyndende døgn. Er dyret skadet og skal tilses og evt. behandles af dyrlægen, vil ejer også modtage denne regning.

Kommer der ingen ejer indenfor de 72 timer dyret er fremlyst af kommunen, har de tilladelse til at aflive dyret uden erstatning til ejer.

En aflivning sker dog yderst sjældent, da Dyrenes Venner i næsten altid overtager dyret med henblik på videreformidling. Dyrenes Venner modtager dokumentation på, dyret nu er vores.

Dukker en ejer op f.eks. efter 20 dage, forsøger vi at arbejde sammen om en løsning. Skal det hjem, hos anden i familien eller kan der ikke opnås en tilladelse og Dyrenes Venner skal stå for videreformidling? Er dyret allerede blevet videreformidlet, bliver dyret i den nye familie

Vi vil gerne slå fast at Dyrenes venner IKKE tager ud og henter hunde bundet foran butikker eller andre steder. Vi fanger heller ikke katte i fælder. Vi har ingen ret til at fjerne en hund, der f.eks er bundet foran Brugseni. Det er Kun Kommunen og politiet har kan gøre dette


© Copyright 2024 Dyrenes venner i Grønland-Kalaallit Nunaanni Uumasut Ikinngutai.

Alle rettigheder forbeholdes