Støt dyrene: Bankoverførsel: 6471 – 4080944 eller Mobilepay 64 77 77

Hvad sker der, når en hund eller kat kommer på vores internatet

Dyrenes venner i Grønland indfanger ikke hunde, vi tvangsfjerner heller ikke dyr.

Det er Kun Kommunen og politiet har må gøre dette .

Kommunen og politiet har en aftale med internatet, som er at de kan indsætte hunde og katte midlertidigt nede på vores internat.

Dette kan være hvis hunden eller katten er fundet løs udenfor uden en ejer i nærheden, er blevet tvangsfjernet fra ejeren, eller er blevet fundet forladt i en bygning .

Dyrene tjekkes om der er registreret en ejer til dyret.

Hvis kommunen eller politiet fanger en løs hund eller kat, tjekker kommunen om dyret har en chip. Hvis dyret er chipmærket og chipnummeret er registreret til en ejer, kontakter kommunen ejeren.

Kommunen kræver en gyldig tilladelse til hold af hund eller kat i kommunen, deriblandt også en gyldig rabies vaccine, samt kan kommunen kræve en gyldig tilladelse fra ejeren på at ejeren gerne må have hund eller kat i deres bolig (kun i særlige tilfælde og i særlige boliger).

Kommunen og ejeren aftaler nærmere om afhentning af dyret. Hvis der mangler en tilladelse, skal ejeren sammen med kommunen få det bragt i orden inden ejeren kan få hunden eller katten udleveret.

Var hunden eller katten skadet, da de blev indleveret på internatet og skulle tilses og evt. behandles af dyrlægen, skal ejeren betale denne regning ved afhentning.

Dyret bliver fremlyst

Hvis hunden eller katten ikke er chipmærket eller er der ikke registreret en ejer på chipmærket, skal hunden eller katten fremlyses af kommunen. Kommunen fremlyser dyr på deres hjemmeside og Facebookside. Kommunen fremlyser et dyr i 72 timer.

Hvis ejeren til dyret bliver fundet inden de 72 timer, skal ejeren og kommunen sammen få bragt registrering og evt. tilladelser i orden, hvorefter hunden og katten kan komme hjem til ejeren igen.

Bemærk at det kun er Kommunen der må stå for udlevering af dyret.

Ingen ejer efter de 72 timer

Er de 72 timer gået og ingen ejer der har henvendt sig på kommunens fremlysning, har kommunen ret til at aflive dyret uden erstatning til en evt. ejer.

En aflivning sker dog yderst sjældent, da Dyrenes Venner næsten altid overtager dyret med henblik på videreformidling. Dyrenes Venner modtager skriftligt dokumentation på, dyret er overdraget til Dyrenes Venner.

Dukker ejeren op efter Dyrenes venner har overtaget hunden eller katten, tager vi gerne en snak med ejeren og forsøger at finde en løsning. Vi skal have fremvist en gyldig tilladelse fra kommunen og en evt. udlejer, inden vi kan udlevere dyret tilbage til ejeren, samt skal ejeren betale for de udgifter vi evt. har haft til en dyrelæge, samt en pris på 100 kr. pr døgn for den tid hvor dyret har været på internatet.

Er dyret allerede blevet videreformidlet, bliver dyret i dens nye familie

Internatets rolle

Dyrenes venner har en aftale med kommunen og politiet, om at de kan indsætte hunde og katte på vores internat. Vi passer dyrene og sørger for de har det god og bliver tilset flere gange om dagen. Hvis dyrene er syge, tager vi fat i kommunen og en dyrelæge, hvorefter vi aftaler en behandling at dyrene.

Der kan være mange grunde til at politiet eller kommunen har indsat en hund eller kat på vores intern, de grunde blander vi os ikke i, vi har ikke ret eller lyst til at vide dette. Vi er her kun for at passe og beskytte dyrene.

Ofte kommer dyrene hurtigt hjem til ejeren igen, men sjældent har vi dyr som er blevet tvangsfjernet f.eks. pga. manglende tilladelse eller pga. en dyreværnssag. Dette tager mere en 72 timer, som regel tager det 10 dage eller lidt mere, før de kommer tilbage til ejeren eller måske bliver aflivet.

Men dyrenes venner overtager gerne hunden eller katten i stedet for en aflivning.

Besøg eller udlevering uden aftale

Dyrenes venner må ikke udlevere en hund eller kat tilbage til en ejer, hvis Dyrenes Venner ikke har overtaget dyret. Det er kun kommunen der må udlevere dem tilbage til ejeren, når en evt. tilladelse er i orden. Alt kommunikation fra ejeren skal henvises til kommunen.

Vi opfordre en ejer til IKKE at besøge dyret på internatet før der er lavet en aftale om afhentning, da dette vil gøre tiden på internatet meget svært for dyret. Vi gør alt hvad vi kan for at gøre dyret tryg på internatet imens ejeren og kommunen finder en løsning. Et besøg fra ejeren gør aldrig noget godt for dyret.

Hele internatet er videoovervåget.

Alt hærværk og alle former for trusler bliver politianmeld med det samme.

Personer der er ophidset eller den mindste smule aggressiv, har ingen adgang på eller omkring internat.

Politi og kommunen bliver informeret om en evt. aggressiv ejer har henvendt sig eller besøgt internatet.


© Copyright 2024 Dyrenes venner i Grønland-Kalaallit Nunaanni Uumasut Ikinngutai.

Alle rettigheder forbeholdes